Mr. Dr. Rogier Meijer

Rogier Meijer is sinds 2007 werkzaam in de advocatuur. Van 2007 tot en met 2014 heeft Rogier gewerkt bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy LLP. Daar heeft hij gewerkt op achtereenvolgens de afdelingen Competition (mededingingsrecht) en Litigation & Arbitration (procespraktijk). Bij Mededingingsrecht heeft Rogier onder meer ervaring opgedaan met kartelzaken en fusiemeldingen bij de Europese Commissie en Autoriteit Consument en Markt (voorheen: Nederlandse Mededingingsautoriteit). Vanaf 2009 is Rogier actief in de commerciƫle procespraktijk met het adviseren, procederen en arbitreren op het gebied van commerciƫle geschillen op het gebied van, onder meer, overnames, contractenrecht, bestuurders- en aandeelhoudersaansprakelijkheid, kartelschade en aanbestedingsrecht.

Op inhoudelijk gebied kan Rogier tevens een beroep doen op zijn wetenschappelijke ervaring. Van 2002 tot 2007 heeft Rogier gewerkt als promovendus en docent bij de faculteit rechtsgeleerdheid (afdeling privaatrecht) van de Rijksuniversiteit Groningen waar hij in 2007 is gepromoveerd op het onderwerp staatsaansprakelijkheid wegens schending van Europees recht.

Rogier publiceert regelmatig in juridische (vak)tijdschriften en is redacteur van het Maandblad voor Vermogensrecht. Ook is Rogier medewerker van de juridische tijdschriften Overheid & Aansprakelijkheid en Markt & Mededinging.